Pallontallaajat.net
Valikko

Vapaapäivien viettoa Kuressaaressa

PicsPlay_1432246968177

PicsPlay_1432247121279

Kylläpäs ensimmäisestä postauksesta on vierähtänyt jo aikaa. Arkeni täällä hevostöissä vaan on aika kiireistä ja iltaisin kun sitä aikaa sitten on, niin keskittyy monesti ensin muihin asioihin kuin blogin kirjoittamiseen ja sitten onkin jo riittävän väsynyt menemään suoraan nukkumaan. Nyt kuitenkin halusin tulla kirjoittelemaan vapaapäivieni vietosta ihanassa Kuressaaressa. Muutaman vapaan olen siellä jo ehtinyt viettää ja tänään olin jälleen tutkimassa suloista kaupunkia. Saarenmaalle tullessani, minulla ei suoraan sanoen ollut hajuakaan miltä kyseinen kaupunki näyttää. Nyt olen onneksi selvittänyt asian ja kyseessähän on varsin ihana, vanha pieni kaupunki meren rannalla. Suomalaisten suosima turistikohde Saarenmaalla ja välilllä tuntuukin että olen vain itselleni oudossa kaupungissa Suomessa, jossa on muutama ruotsalainen ja virolainen turisti! Nimittäin kaikissa kahviloissa ja ravintoloissa joissa olen ennättänyt käymään, on yleensä viereisessä pöydässä istunut suomalaisia. Suomituristeihin törmää myös yhtenään kaudulla. Tietysti osa on paikallisia, mutta kyllä sen aika hyvin huomaa kuka on ja kuka ei.

PicsPlay_1432246998190

PicsPlay_1432246928806

PicsPlay_1432246878439

Suosikkikohteeni Kuressaaressa on ehdottomasti Piispanlinna, johon kävin tutustumassa heti ensimmäisenä. Linnan pihamaa on viihtyisä ja nätti, kauniin kesäinen kukkivine kukkineen ja vetisine vallihautoineen. Sisällä linnassa on maksullinen museo, jonka näyttelyt kertovat niin Kuressaaren kuin koko Saarenmaankin historian menneistä ajoista tähän päivään. Alakerrasta löytyy myös saaren luontoa ja eläimistöä esittelevä pieni näyttely. Museo oli mielenkiintoinen ja ainakin tällaiselle historiaa ja linnoja rakastavalle ihmiselle ihan must käyntikohde. Jälleen kerran oli hienoa päästä seikkailemaan pitkin vanhan linnan käytäviä, kapeita portaikkoja, kiivetä ylös muurille ihailemaan sieltä aukeavia maisemia kaupunkiin ja merelle sekä kuvitella itsensä keskiajan linnanneidoksi tai ritariksi talsimassa pitkin poikin linnaa. Ainoa pettymys oli tornikahvilan kiinniolo, mutta onneksi tuolloinkin löytyi mukava kahvila pääkädun varrelta. Linnan lisäksi toinen suosikkini on meri. Olen aivan merihullu ja varmaan kaikki mereen liittyvä on lähellä sydäntä. Kuressaaressa onkin kivannäköinen ranta, katsotaan ehtiinkö siinä käydä lämpimämmällä ottamassa vähän aurinkoa ja pulahtamassa uimaan mereen.

20150504_115940

PicsPlay_1432247166456

Tänäinen Kuressaari seikkailuni oli enemmänkin soppailu- ja kahvilareissu, mutta linna oli silti pakko nähdä ja teinkin lähes ensimmäisenä kävelyreissun linnanpihalla ja viereisessä kaupunginpuistossa. Eksyin mukulakiviselle pikkukadulle, kiersin pari pikkuista ostoskeskusta, istuin puistonpenkillä seuraten ohikulkijoita ja päädyin lopulta kahteen eri kahvilaan. Ensimmäisessä söin mansikkaleivoksen ja cappuccinon puutteessa päätin juoda tavallisen kahvin. Toinen kahvila vaati hieman enemmän töitä aivoille. Miten tilata ja miten maksaa, olivat ne oleellisimmat kysymykset. Kun tarjoilija ei puhunut suomea ja itseltä loppuivat eestintaidot, tuli pieni hiljainen hetki ja hieman epätoivoinen olo. Kunnes muistin kielen nimeltä englanti. Lopulta sain onnistineesti tilattua itselleni herkullisen brownien vaniljajäätelöllä. Vaikka puhun sujuvasti vain suomea (ja sekään ei tunnu aina onnistuvan), niin olen silti huomannut pärjääväni ihan hyvin. Kun laittaa kaiken kielitaidon ja uskalluksen peliin, niin hyvinhän se menee. Enää ei jännitä vieraan kielen puhuminen, se ettet osaa kaikkea täydellisesti tai yksin uusiin paikkoihin tutustuminen. Yksin reissailu on itseasiassa ihan mukavaa, vaikka pidänkin myös kaverin kanssa matkustelusta, jolloin niin ilot kuin kaikki vaikeudekin voi jakaa toisen kanssa.

Ps. Pahoittelut laadukkaamman kuvamateriaalin puutteesta. Nämä kaikki on kuvattu puhelimella ja parempilaatuiset kuvat ovat jumissa kamerassa.

PicsPlay_1432247051094

PicsPlay_1432246831302

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus